Ventilatie, het geheim van gezond wonen!

Ons moderne leven speelt zich voornamelijk binnenshuis af. In tegenstelling tot wat velen denken is de luchtkwaliteit in onze huizen daardoor 10 keer meer verontreinigd dan de buitenlucht. Zowel voor de waarde van onze woning als voor de gezondheid van haar bewoners kan dit grote gevolgen hebben. Luchtverontreiniging brengt slechte geurtjes, bacteriën, vocht en schimmels met zich mee. Maar op lange termijn kan dit zelfs leiden tot chronische gezondheidsproblemen. Zeker bij mensen met gevoelige ogen of longen.

Voor de veiligheid van je gezin is het niet aangeraden om te slapen met open vensters. Het Belgische klimaat maakt voldoende ventileren langs ramen sowieso moeilijk. Zeker in de koude wintermaanden kan je maar zelden op natuurlijke ventilatie vertrouwen. Deze vorm van verluchten gaat ook gepaard met een groot warmteverlies, waardoor kostbare energie verloren gaat. Daarom is het slim om te kiezen voor een continue en gecontroleerde ventilatie die een gezonde luchtkwaliteit kan garanderen en die de warmte binnenskamers houdt. Zowel ‘s nachts als overdag.

Er zijn verschillende systemen op de markt om een optimale ventilatie van jouw woning te bereiken. Welk systeem voor jou geschikt is, kunnen we je vertellen aan de hand van jouw type woning, de grootte en het aantal kamers. Overschakelen naar een ventilatiesysteem hoeft trouwens niet duur te zijn. Enkele kleine aanpassingen kunnen al zorgen voor een merkbaar verschil in luchtkwaliteit. Ventilatie is trouwens verplicht voor elke nieuwbouwwoning en bij renovatieprojecten. Door de stijgende isolatienormen is luchtverplaatsing ook meer noodzaak dan optie geworden.

Wil je graag een optimale ventilatie in jouw woning verkrijgen?
Contacteer Stanitair voor een beschrijving van een goed ventilatiesysteem, afhankelijk van jouw woning. Daarnaast ontvangt u ook vrijblijvend een offerte op maat.