Warmtepompen, de verwarmingsoplossing met respect voor de natuur.

Wat je motieven ook zijn, investeren in een duurzame toekomst is altijd een goed idee. Naast een proper milieu voor de volgende generatie, is een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen een grote besparing op je maandelijkse uitgaven. Geen wonder dus dat steeds meer mensen kiezen voor groene oplossingen in hun huis. Door de stijgende energieprijzen wordt de besparing bovendien elk jaar groter.

Een nieuwe woning bouwen is tegenwoordig onderhevig aan steeds strengere milieuregels. Er wordt verwacht dat iedereen zijn steentje bijdraagt voor een schoner klimaat. Om de energiezuinigheid van een woning te bepalen werd daarom het E-peil in het leven geroepen. Deze norm geeft aan hoe verstandig een woning met energie omgaat en het is dus belangrijk om steeds meer te investeren in slimme en duurzame technologie.

Als je je bestaande cv-ketel wil vernieuwen door een energiezuinig alternatief, dan is een warmtepomp een uitstekend oplossing. Dankzij hun slimme interactie met de natuur genieten ze een lange levensduur gecombineerd met een minimale onderhoudsinspanning. Samengeteld leidt tot een korte terugverdientijd van je installatie.

Geothermische warmtepomp of een station met buiten-unit?

Er zijn verschillende oplossingen denkbaar die afhankelijk van de functie en type woning een hoger of lager rendement genieten. Zo kunt u kiezen voor een geothermische warmtepomp, die zijn energie haalt uit het diepe grondwater, of een station met buiten-unit die warmte onttrekt uit de omgeving. Zeker in combinatie met een lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming of lage temperatuur-radiatoren pluk je snel de vruchten van deze investering.

Stanitair helpt je graag bij het bepalen van de juiste installatie voor uw woning en zorgt zo samen met u voor een nog grotere opbrengst.
U kunt gratis een offerte aanvragen op onze website. Hebt u liever een persoonlijk gesprek? Dan bespreken we bij u thuis wat voor u de beste oplossing is.
warmtepompen bosch